Новини

Наступного року в Україні проведуть реконструкції 48 лікарень, встановлять 9 тис спортивних майданчиків, а мінімальна зарплата лікарів зросте до 20 тис грн!

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у щорічному зверненні із посланням до Верховної Ради про внутрішнє та зовнішнє становище України.

Значну частину виступу Президент присвятив розвитку медицини. Володимир Зеленський наголосив, що держава спрямувала колосальні фінансові ресурси для посилення системи охорони здоров’я та на боротьбу з пандемією.

Зокрема, як сказав Президент, ми починали протидіяти розповсюдженню коронавірусу майже з нічим, а зараз маємо майже все. Є досвідчені медики, підготовлені лікарні, заклади забезпечені киснем. На початку вакцинальної кампанії проводили 10 тис щеплень на COVID-19, за минулий місяць зроблено більше 6,5 млн уколів.

З 2019 року фінансування медицини зросло вдвічі, повністю оновлений парк «швидких», проведено реконструкцію 600 сільських амбулаторій, понад 200 приймальних відділень опорних лікарень.

Влада й надалі планує приділяти особливу увагу підтримці медицини та підвищенню соціальних гарантій медичним працівникам. Інвестиції в медичну галузь стали можливими завдяки тому, що у 2021 році економіка досягла рекордного рівня за період незалежності.

За словами Президента, за рік зарплата лікарів зросла вдвічі, наступного року мінімальна заробітна плата лікарів буде на рівні 20 тис грн, а середня – 24 тис грн. Також на 2022 рік запланована реконструкція 48 лікарень, по дві у кожній області, та 24 реабілітаційних центрів для ветеранів.

Окремо Володимир Зеленський підкреслив важливість програми «Здорова Україна». Вона спрямована на створення умов для активного та здорового способу життя. В межах програми вже відкрито 600 активних парків, понад 900 спортивних майданчиків та 193 стадіони. На наступний рік заплановано відкрити 9 тис спортивних майданчиків, 19 льодових арен та сотні ДЮСШ.

Також Президент анонсував у наступному році декілька соціальних програм щодо доступних кредитів, доплати до пенсій, запровадження економічного паспорту (кошти з використання надр будуть накопичуватись на персональних рахунках дітей).

Пишаюсь Президентом, пишаюсь тим, що є частиною його команди!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *