Новини

В Україні дозволили використовувати ще один препарат для лікування COVID-19 – «Паксловід».

Минулого року Верховна Рада підтримала законопроєкт нашого Комітету № 6121 щодо спрощеної процедури державної реєстрації ліків для профілактики та лікування COVID-19. За цим механізмом МОЗ укладає контракти та закупає інноваційні препарати.

Сьогодні за результатами експертизи допущено до екстреного медичного застосування лікарський засіб «Паксловід». Результати клінічних досліджень препарату показують, що у разі призначення його протягом трьох днів після появи перших симптомів COVID-19 відбувається скорочення випадків госпіталізації та смертей на 89%. В разі початку курсу лікування протягом перших п’яти днів – на 85%.

«Паксловід» призначається в першу чергу пацієнтам із груп ризику, щоб уникнути тяжкого розвитку коронавірусної хвороби. Він випущений у формі таблеток, тому його можна вживати при проходженні курсу лікування вдома.

Ще до реєстрації препарату в Україні був підписаний контракт з виробником на постачання 300 тис курсів «Паксловіду». Наразі МОЗ узгоджує графік поставок. Раніше до України вже прибули 60 тис курсів іншого препарату від COVID-19 – «Молнупіравіру». Його вже розвозять до медичних закладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *