Новини

На порядку денному Верховної Ради на цей тиждень декілька «медичних» законопроектів та законодавчих актів.

Перший законопроект № 6416, який до кінця 2023 року продовжує дозвіл міжнародним організаціям на медичні закупівлі за спрощеною процедурою (термін чинного дозволу добігає кінця 30 квітня).

Ми повністю задоволені ефективною роботою українського закупівельника ДП «Медичні закупівлі України». Водночас, є низка напрямів, де нам поки що не обійтися без допомоги міжнародних партнерів. Зокрема, це закупівля вакцин, препаратів для лікування СOVID-19 та ліків для посттрансплантаційного періоду.

Другий законопроект № 5547 «Про лікарські засоби». З минулого року документ майже постійно перебуває на порядку денному. Сьогодні під час погоджувальної ради парламенту в черговий раз закликав колег нарешті розглянути цей важливий законопроект. Україна має розпочати процес переходу на європейські стандарти обігу лікарських засобів. В цьому зацікавлені не виробники та імпортери, а, перш за все, наш український споживач, інтереси якого ми захищаємо!

Третій законопроект № 5610 про податкові пільги на послуги, пов’язані з трансплантацією. Про цей законопроект докладно розповім згодом.

Четвертий законодавчий акт – проект Постанови про забезпечення належної діагностики та лікування хворих на хворобу Паркінсона. Ми доручаємо Уряду створити систему діагностики, впровадити міжнародні стандарти надання меддопомоги, удосконалити забезпечення лікарськими засобами пацієнтів із хворобою Паркінсона.

http://static.rada.gov.ua/zakon/new/WR/WR220222.htm

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *